Programma

Dinsdag 15.10.2019
09:30

Onthaal

12:10

Lunch

13:00

Themasessies

1.1 De koers naar klimaatneutraal

Fietstocht

Klimaatneutraal en energieonafhankelijk: Halle wil het worden. Hoe? Dat ontdek je tijdens deze rit langs de groene aders rond de stad. Via het Hallerbos zetten we koers richting het kindvriendelijk park van Buizingen, verschillende fietsstraten en heringerichte schoolomgevingen. Nadien sturen we onze elektrische fietsen over de F20 naar het innovatieve verlichtingsproject PIO waar de stad toont hoe ze een duurzaam beleid op kop zet.

1.2 De regisseur van stadsvernieuwing

Wandeling en presentatie

Hoe coördineer je grootschalige werken? Welke partners kan je betrekken? Hoe creëer je draagvlak onder de bewoners, bezoekers, bedrijven en handelaars? Na een kort terreinbezoek brainstormen we over hoe je dit efficiënt aanpakt in jouw gemeente of stad.

1.3 Halse handelaars in een sterke winkelstad

Wandeling

Te voet trekken we door het hart van deze kleine winkelstad waar je ondervindt hoe Halle de ruimte teruggeeft aan handelaars en bezoekers. In het historisch centrum wandelen we langs herbestemmings- en stadsvernieuwingsprojecten en de nieuwe kanaalbruggen. Hier zie je hoe Halle creatief omgaat met leegstand en bevoorrading in een autovrije zone.

1.4 MaaS: Netflix van mobiliteit

Wandeling en werksessie

Een aanbod aan opties die altijd beschikbaar zijn, waar en wanneer jij het wil. Niet enkel de sterkte van Netflix, maar ook van MaaS (Mobility as a Service): een platform om verschillende vervoerwijzen gebundeld aan te bieden. Tijdens een kort bezoek aan de stationsomgeving en een werksessie denken we na over hoe we mobiliteit anders kunnen organiseren.

1.5 Wegenwerken als motor voor gedragsverandering

Wandeling en presentatie

Halle bereidt zich voor op enorme wegenwerken en stevige mobiliteitsuitdagingen. Dat wil de stad aangrijpen als het moment om weggebruikers aan te zetten tot veiliger en duurzamer verkeersgedrag. Laat je inspireren door het 20-puntenprogramma, autovrije assen en een doordacht parkeerbeleid. Na deze sessie keer je huiswaarts met een pak hapklare tips die je meteen kan inzetten op lokaal niveau.

15:30

Receptie

16:30

Einde

We gebruiken cookies op deze website om jouw gebruikerservaring te verbeteren.
Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord. Meer informatie